Fjernadopsjon 

Skap en Forandrings (SeF) fjernadopsjonsprogram har siden 2002 vært sterkt engasjert i å hjelpe fattige barn i India som er fanget i en ond sirkel av elendighet. 

 

Fordi de er fattige, og kanskje må hjelpe til med å forsørge familien, får de ikke skolegang. Og når de ikke får skolegang, forblir de fattige. SeF går til de fattigste av de fattige, i slummen og i landsbyer utenfor allfarvei. Her møter vi barn som noen ganger er henvist til barnearbeid, eller tigger for å få mat.  Gjennom SeF får de mulighet til å begynne på skole. Målet er å hjelpe barna ut av den onde sirkelen, og skape en positiv utvikling som gir håp om en bedre fremtid. 

 

Vi kan ikke hjelpe alle, men vi kan skape en forandring for noen.  Vår målgruppe er barn som ellers ikke får fullført skolegang på grunn av familiens økonomi. Nå støtter vi flere hundre slike barn. Vi har også direkte kontakt med skolene de går på. Rapportene vi får derfra, er at de barna som kommer inn i SeFs fjernadopsjonsprogram, gjør det bra i skolearbeidet. Ofte når de høyt opp på karakterskalaen, og mange går videre til høyere utdanning. 

 

Ved å bli fadder til et barn gjennom SeF er du med på å gi barnet en ny sjanse. 

Vår modell

Som fadder betaler du 250 kr per måned per barn. Støtten går til: 

Mat 

Tre måltider med næringsrik mat per dag. 

Skole 

Skoleavgiften, skoleuniformer og skolemateriell ved begynnelsen av skoleåret. I tillegg får barna leksehjelp. 

Medisinsk hjelp

Barnet får enkel medisinsk hjelp, dersom det skulle være nødvendig. 

 

Skap en Forandring har hovedsaklig dagsentre. Det betyr at de barna som blir godkjent for å motta støtte, bor i hjemmene sine så langt det er mulig. Dette for å ivareta barnets sosiale nettverk. Slik blir støtten i mange tilfeller til stor hjelp for familien. Noen av barna har mistet foreldrene sine og har ingen omsorgspersoner som kan ta seg av dem. Disse bor da på ett av sentrene.  

 

Om morgenen kommer barna til et Child Care-senter. De får en god frokost før de sendes til skolen, med ren skoleuniform og de nødvendige bøkene pakket i sekken. 

 

Når skoledagen er slutt, kommer barna tilbake til Child Care-senteret hvor det venter middag. Så er det tid for lekser. Alle barna får hjelp til leksene ved Child Care-senteret. For de barna som går i høyere klasser, dekker vi kvalifisert leksehjelp på skolen der de går. De får også enkle praktiske oppgaver, slik at de lærer ansvar og samarbeid. Og tid til lek og spill. Før de går hjem om kvelden, har barna en samling med sang og bønn, og så får de kveldsmat. Ingen av barna skal legge seg sultne. 

 

Minst en gang i året reiser vi fra Norge til India for å kvalitetssikre omsorgsarbeidet. Alle barna, og alle lederne, blir intervjuet. Hvert Child Care-senter må legge fram regnskap over hvordan midlene benyttes og sende en rapport om barna tre ganger i året.

SKAP EN FORANDRING STØTTER

295 barn på 25 Child Care-sentre

 

ALLE BARNA I ADOPSJONSPROGRAMMET FÅR:

mat & omsorg 


Alle barna får tre næringsrike måltider mat hver dag, og de blir tatt hånd om av omsorgsfulle mennesker som virkelig bryr seg om dem.

helsehjelp 


Støtten gjør også at alle barna får enkel medisinsk hjelp. SeF har i enkelte tilfeller dekket omfattende behandling utover det som fadderstøtten rekker til.

utdanning 


Barna får mulighet til å gå på skole. Støtten dekker skoleavgiften, skoleuniformer og skolemateriell. Barna får også leksehjelp.